Aprofita l’oportunitat: Instal·la les teves plaques solars abans del 31 de desembre 2023

A GreenElectric.cat sempre estem a l’aguait de les últimes notícies i tendències en l’àmbit de l’energia sostenible. I avui, volem compartir amb vosaltres algunes notícies importants que poden afectar la vostra decisió d’instal·lar plaques solars.

En primer lloc, volem informar-vos que alguns ajuts estan a punt de finalitzar. La deducció de fins al 30% de l’IRPF per a l’habitatge habitual amb certificat energètic abans i després de la instal·lació de les plaques solars està a punt d’acabar. Això significa que si esteu pensant a instal·lar plaques solars, ara és el moment de fer-ho per aprofitar aquesta deducció.

En segon lloc, els ajuts del Fons Next Generation, gestionats per l’Institut Català d’Energia, també estan a punt d’acabar. Encara que el dia d’avui encara estan vigents, és probable que s’acabin aviat. Per tant, si esteu interessats en aquests ajuts, us recomanem que feu la vostra sol·licitud com més aviat millor. Podeu trobar més informació sobre aquests ajuts en el nostre article “Com sol·licitar ajuts del Fons Next Generation”.

El millor moment per instal·lar plaques solars

Però no tot són males notícies. Malgrat l’acabament d’aquests ajuts, hi ha altres factors que fan que ara sigui un bon moment per a la instal·lació de plaques solars. Un d’aquests factors és el preu de l’electricitat. Com sabeu, el preu de l’electricitat està actualment artificialment baix a causa d’uns ajustos realitzats pel cost del gas i per la guerra d’Ucraïna. No obstant això, aquesta situació canviarà el 31 de desembre, quan l’IVA tornarà al 21% normal, l’impost d’electricitat tornarà a ser el 5,86% com era abans i l’impost dels hidrocarburs també afectarà al cost de l’electricitat. Això significa que el preu de l’electricitat pujarà i, per tant, la instal·lació de plaques solars pot ser una bona manera d’estalviar en la factura de la llum.

A més, el preu del polisilici, que és el material amb el qual es fabriquen les cèl·lules fotovoltaiques, està actualment a mínims històrics. Això fa que el preu de les plaques fotovoltaiques sigui més baix que mai, la qual cosa fa que ara sigui un bon moment per a la seva instal·lació.

Finalment, volem destacar que el sector de l’energia solar està en plena expansió. Segons les últimes notícies, s’espera que el sector solar domèstic afegeixi un rècord de 32 gigawatts de capacitat aquest any, un augment del 52% respecte a 2022. Això demostra l’enorme potencial i les oportunitats massives per als inversors en energia; així com per als defensors de l’energia renovable que estan esforçant-se per assolir l’ODS 7: assegurar l’accés a una energia assequible, fiable, sostenible i moderna per a tots.

Per tant, si esteu pensant a instal·lar plaques solars, ara és el moment de fer-ho. No només podreu aprofitar els ajuts que encara estan disponibles, sinó que també podreu estalviar en la vostra factura de la llum i contribuir a un futur més sostenible.

Esperem que aquesta informació us sigui útil i us animem al fet que considereu la possibilitat d’instal·lar plaques solars. Si teniu alguna pregunta o necessiteu més informació, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

Desplaçat dalt de tot
Gràcies per contactar
En breu ens posarem en contacte
per atendre la vostra sol·licitud
× WhatsApp