És hora de passar el teu negoci a l’autoconsum!

La producció d’electricitat pròpia per consumir-la a posteriori és una acció cada vegada més estesa entre les diferents esferes de la societat, especialment entre les empreses. I és que l’autoconsum fotovoltaic no només suposa un estalvi en la factura elèctrica i una menor dependència als constants canvis de preu de la tarifa d’electricitat, sinó que també suposa un pas endavant cap a un consum més sostenible i respectuós amb el medi ambient, quelcom essencial en el dia d’avui.

Si ets una empresa amb una fàbrica, nau industrial o magatzem, pots començar a fer un ús econòmic del teu sostre i estalviar fins a un 40% de la teva factura d’electricitat. D’avantatges n’hi ha molts; a continuació et parlem de 5 raons per passar el teu negoci a l’autoconsum.

Contribueix en la lluita contra el canvi climàtic 

És responsabilitat i deure dels individus cuidar del medi ambient i ajudar a frenar el canvi climàtic mitjançant l’ús d’energies renovables. Avui en dia, la reducció de la petjada de carboni és una de les principals preocupacions de les empreses, administracions i particulars compromesos amb la protecció del planeta. És per això que molts s’estan decantant cada vegada més per la utilització de plaques solars.

Aquestes contribueixen a la reducció d’emissions de gasos contaminants i consegüentment milloren la qualitat de l’aire. Com menys combustibles fòssils consumim, més net serà l’aire que respirem. 

A més a més, invertir en eficiència, innovació i energies renovables augmenta la responsabilitat social corporativa i, per tant, millora la imatge de l’empresa, afegint un valor diferencial que en certes indústries també pot ser un avantatge per situar la companyia en una posició estratègica.

Redueix costos energètics 

Una segona raó, i potser la més tangible, és que l’autoconsum genera un gran estalvi en la factura de la llum i permet a l’empresa portar en tot moment el control de la seva gestió energètica, millorant així la seva competitivitat. Tot i que els beneficis de la instal·lació no són immediats, es tracta d’una bona inversió que contribuirà positivament en el futur de l’empresa i que s’acabarà amortitzant.

Els excedents energètics poden ser compensats 

A més a més, durant els períodes de temps en què la producció d’energia solar sigui superior a les necessitats de consum, es pot optar per injectar l’energia produïda a la xarxa de transport i distribució i, a canvi, l’empresa rebrà una compensació econòmica pels seus excedents de manera totalment transparent i senzilla. Només cal que ho comuniquin a la Conselleria d’Indústria de la seva Comunitat Autònoma a través d’una sol·licitud i aquesta farà els tràmits pertinents per establir un contracte de compensació d’excedents.

D’altra banda, també existeix la modalitat d’autoconsum sense excedents el qual possibilita que no s’injecti energia de la teva instal·lació d’autoconsum a la xarxa elèctrica general.

I per si encara no en tens prou…

I per últim, alguns ajuntaments incentiven la instal·lació de sistemes d’autoconsum a través d’avantatges fiscals importants. En alguns casos, per exemple, disminueixen el cost d’impostos importants com ara l’IRPF o l’IBI.

Si ets una empresa i estàs pensant a passar-te a l’autoconsum i contribuir en la millora del nostre planeta, vine a Green Elèctric i t’assessorem per fer-te una instal·lació a mida i sense preocupacions.

Desplaçat dalt de tot
Gràcies per contactar
En breu ens posarem en contacte
per atendre la vostra sol·licitud
× WhatsApp