Google i la seva intel·ligència artificial: una eina potent per a la lluita contra el canvi climàtic i la promoció de l’energia solar

Google ha presentat una sèrie d’eines que utilitzen la intel·ligència artificial (IA) per a mesurar la qualitat de l’aire, el pol·len i el potencial de generació d’energia solar. Aquestes eines estan destinades a ajudar a les empreses a prendre decisions informades sobre la seva inversió en energia solar i a combatre el canvi climàtic. Aquestes eines estan disponibles per a desenvolupadors, empreses i organitzacions que volen crear eines per a caracteritzar i mitigar l’impacte climàtic en el seu entorn.

  • Google ha presentat eines per a mesurar la qualitat de l’aire, el pol·len i el potencial de generació d’energia solar.
  • Aquestes eines utilitzen la intel·ligència artificial i estan destinades a ajudar a les empreses a prendre decisions informades sobre la seva inversió en energia solar.

Google ha ampliat el seu projecte Sunroof a empreses i arribarà a 40 països, incloent Espanya. Aquest projecte utilitza la intel·ligència artificial per a decidir quines empreses haurien d’invertir en energia fotovoltaica. Amb aquesta eina, les empreses poden obtenir informació actualitzada sobre el potencial de generació d’energia solar en els seus edificis, la qual cosa pot ajudar-les a estalviar diners i a reduir el seu impacte en el medi ambient.

Una de les noves eines presentades per Google és la Solar API

La Solar API, que utilitza recursos cartogràfics i de computació per a proporcionar dades detallades sobre el potencial de generació solar en els terrats de més de 320 milions d’edificis en 40 països. Aquesta eina utilitza la intel·ligència artificial per a extreure informació en 3D sobre la geometria dels terrats a partir d’imatges aèries, tenint en compte també informació detallada sobre l’arbrat i les ombres. A més, la Solar API té en compte altres factors, com les sèries meteorològiques històriques en la zona, el cost de l’energia, etc.

L’Air Quality API de Google

Una altra eina presentada per Google és l’Air Quality API, que proporciona dades fiables sobre la qualitat de l’aire, mapes de calor de la contaminació i detalls sobre els contaminants en més de cent països. Aquesta eina utilitza la intel·ligència artificial per a predir quina serà la concentració de diferents contaminants en una zona en un moment donat. Aquesta informació pot ser utilitzada per a empreses de diversos sectors, com el sanitari, l’automobilístic o el de transport, per a informar als seus usuaris sobre la qualitat de l’aire en les seves zones d’interès.

La Pollen API

Finalment, Google ha presentat la Pollen API, que proporciona informació actualitzada sobre els nivells de pol·len per a les causes d’al·lèrgia més comunes en més de 65 països. Aquesta eina utilitza la intel·ligència artificial per a identificar on es troben determinades espècies de plantes productores de pol·len i combina aquesta informació amb els patrons de vent locals per a calcular la estacionalitat i la quantitat diària de partícules de pol·len. Aquesta informació pot ser utilitzada per a persones al·lèrgiques per a limitar la seva exposició al pol·len.

En resum, les noves eines presentades per Google utilitzen la intel·ligència artificial per a proporcionar informació detallada i actualitzada sobre el potencial de generació d’energia solar, la qualitat de l’aire i els nivells de pol·len. Aquesta informació pot ser utilitzada per a empreses i organitzacions per a prendre decisions informades sobre la seva inversió en energia solar i per a combatre el canvi climàtic. A més, aquestes eines poden ajudar a la població a adaptar-se als efectes del canvi climàtic.

L’Empordà i GreenElectric com a pionera

En el context de l’Empordà, aquestes eines poden ser particularment útils per a empreses com Greenelectric, que es dedica a la instal·lació de panells solars. Amb l’ajuda de la Solar API, Greenelectric pot obtenir informació detallada sobre el potencial de generació solar en els terrats dels edificis de la zona, la qual cosa pot ajudar a l’empresa a decidir on instal·lar els seus panells solars. A més, amb l’ajuda de l’Air Quality API i la Pollen API, Greenelectric pot informar als seus clients sobre la qualitat de l’aire i els nivells de pol·len en la seva zona, la qual cosa pot ajudar a millorar la seva qualitat de vida.

En conclusió, les noves eines presentades per Google representen un gran pas endavant en la lluita contra el canvi climàtic. Amb l’ajuda de la intel·ligència artificial, aquestes eines proporcionen informació detallada i actualitzada sobre el potencial de generació d’energia solar, la qualitat de l’aire i els nivells de pol·len. Aquesta informació pot ser utilitzada per a empreses i organitzacions per a prendre decisions informades sobre la seva inversió en energia solar i per a combatre el canvi climàtic. A més, aquestes eines poden ajudar a la població a adaptar-se als efectes del canvi climàtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot
Gràcies per contactar
En breu ens posarem en contacte
per atendre la vostra sol·licitud
× WhatsApp