Ja saps quins són els canvis de la nova factura de la llum?

Són moltes les vegades que utilitzem els electrodomèstics de casa com la rentadora, el rentavaixella, l’assecador o la planxa al llarg del dia, però a partir de l’1 de juny fer-los servir a una hora o a una altra tindrà efectes en la nostra factura de la llum. Ho sabies? 

Doncs si, atenció a aquestes sigles, 2.0TD, perquè així és com es diu la nova tarifa per a tots els clients domèstics i petits negocis que tinguin contractada una potència inferior als 15 kW.

Cal tenir en compte que tot i que el canvi és substancial, només afecta una part de la factura, la part regulada: els peatges i càrrecs. Els peatges serveixen per pagar el transport i la distribució de l’electricitat fins a casa, i els càrrecs serveixen per pagar altres conceptes inclosos a la factura com les primes a les renovables, o el dèficit de tarifa, etc.

Però quan pesen aquests peatges i càrrecs a la nostra factura? Doncs aproximadament suposen el 40% de tot allò que paguem a final de mes.

Amb la nova tarifa continuarem pagant aquests peatges i càrrecs en funció d’allò que consumim i que per tant, varia mes a mes, i en funció de la potència, la part fixa de la factura, allò que paguem per estar connectats a la xarxa independentment del que consumim.

La diferència és que continuarem pagant més en funció de la potència contractada i es potencia la part variable (que passa del 40% al 45%), on també pagarem més o menys en funció de l’hora en què consumim.

La finalitat de tot això, és fer que els consumidors siguin més conscients de la necessitat d’aplicar mesures d’estalvi energètic i sobretot desplaçar el seu consum fora de les hores punta, per evitar haver de fer noves inversions a la xarxa que encaririen més la factura.

Quines variacions hi haurà?

A partir d’ara hi haurà tres períodes d’energia, és a dir, el dia es dividirà en tres franges: punta, plana i vall. Els peatges i càrrecs que pagarem a cada franja seran diferents, i l’efecte immediat serà que posar la rentadora a l’hora punta serà més car que a l’hora vall.

Aquesta serà la següent distribució:

  • Hores punta. Aquestes seran les més cares. S’aplicaran els dies laborables de 10.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 22.00 h
  • Hores planes. Més barates. S’aplicaran els dies laborables de 8.00 h a 10.00 h, de 14.00 h a 18.00 h i de 22.00 h a 00.00 h
  • Hores vall. Les més barates. S’aplicaran els dies laborables des de les 00.00 fins a les 8.00 i també tots els caps de setmana i festius.

La discriminació horària també afectarà la potència, allò que paguem per estar connectats a la xarxa i disposar quan vulguem de l’energia que necessitem sense talls de subministrament. Fins ara només podíem tenir una potència i per aquesta pagàvem el mateix durant tot el dia. Amb la nova tarifa podem contractar dues potències diferents, amb preus també diferents.

El primer període anirà de dilluns a divendres de les 8.00 del matí fins a les 00.00 de la matinada i el segon període s’aplicarà els laborables des de les 00.00 de la matinada fins a les 8 del matí i també els caps de setmana i els festius.

Per tant, amb aquesta nova tarifa, si no optes per alternatives que et suposin un estalvi com és l’autoconsum, ens veurem obligats a canviar els nostres patrons de consum, ja que haurem de mirar el rellotge abans de posar una rentadora o utilitzar qualsevol altre electrodomèstic, perquè de fer-ho a una hora o a una altra pot repercutir en el preu final de la nostra factura, fins a gairebé doblar-se.

Recorda que pots contactar amb nosaltres per tal de facilitar-te tota la informació que necessitis sobre les noves tarifes de la llum i t’assessorarem per fer-te la instal·lació més rendible, a mida i sense preocupacions.

Ja saps quins són els canvis de la nova factura de la llum?
Desplaçat dalt de tot
Gràcies per contactar
En breu ens posarem en contacte
per atendre la vostra sol·licitud
× WhatsApp