Ja saps quins són els canvis de la nova factura de la llum?

Són moltes les vegades que utilitzem els electrodomèstics de casa com la rentadora, el rentavaixella, l’assecador o la planxa al llarg del dia, però a partir de l’1 de juny fer-los servir a una hora o a una altra tindrà efectes en la nostra factura de la llum. Ho sabies? 

Doncs si, atenció a aquestes sigles, 2.0TD, perquè així és com es diu la nova tarifa per a tots els clients domèstics i petits negocis que tinguin contractada una potència inferior als 15 kW.

Cal tenir en compte que tot i que el canvi és substancial, només afecta una part de la factura, la part regulada: els peatges i càrrecs. Els peatges serveixen per pagar el transport i la distribució de l’electricitat fins a casa, i els càrrecs serveixen per pagar altres conceptes inclosos a la factura com les primes a les renovables, o el dèficit de tarifa, etc.

Però quan pesen aquests peatges i càrrecs a la nostra factura? Doncs aproximadament suposen el 40% de tot allò que paguem a final de mes.

Amb la nova tarifa continuarem pagant aquests peatges i càrrecs en funció d’allò que consumim i que per tant, varia mes a mes, i en funció de la potència, la part fixa de la factura, allò que paguem per estar connectats a la xarxa independentment del que consumim.

La diferència és que continuarem pagant més en funció de la potència contractada i es potencia la part variable (que passa del 40% al 45%), on també pagarem més o menys en funció de l’hora en què consumim.

La finalitat de tot això, és fer que els consumidors siguin més conscients de la necessitat d’aplicar mesures d’estalvi energètic i sobretot desplaçar el seu consum fora de les hores punta, per evitar haver de fer noves inversions a la xarxa que encaririen més la factura.

Quines variacions hi haurà?

A partir d’ara hi haurà tres períodes d’energia, és a dir, el dia es dividirà en tres franges: punta, plana i vall. Els peatges i càrrecs que pagarem a cada franja seran diferents, i l’efecte immediat serà que posar la rentadora a l’hora punta serà més car que a l’hora vall.

Aquesta serà la següent distribució:

  • Hores punta. Aquestes seran les més cares. S’aplicaran els dies laborables de 10.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 22.00 h
  • Hores planes. Més barates. S’aplicaran els dies laborables de 8.00 h a 10.00 h, de 14.00 h a 18.00 h i de 22.00 h a 00.00 h
  • Hores vall. Les més barates. S’aplicaran els dies laborables des de les 00.00 fins a les 8.00 i també tots els caps de setmana i festius.

La discriminació horària també afectarà la potència, allò que paguem per estar connectats a la xarxa i disposar quan vulguem de l’energia que necessitem sense talls de subministrament. Fins ara només podíem tenir una potència i per aquesta pagàvem el mateix durant tot el dia. Amb la nova tarifa podem contractar dues potències diferents, amb preus també diferents.

El primer període anirà de dilluns a divendres de les 8.00 del matí fins a les 00.00 de la matinada i el segon període s’aplicarà els laborables des de les 00.00 de la matinada fins a les 8 del matí i també els caps de setmana i els festius.

Per tant, amb aquesta nova tarifa, si no optes per alternatives que et suposin un estalvi com és l’autoconsum, ens veurem obligats a canviar els nostres patrons de consum, ja que haurem de mirar el rellotge abans de posar una rentadora o utilitzar qualsevol altre electrodomèstic, perquè de fer-ho a una hora o a una altra pot repercutir en el preu final de la nostra factura, fins a gairebé doblar-se.

Recorda que pots contactar amb nosaltres per tal de facilitar-te tota la informació que necessitis sobre les noves tarifes de la llum i t’assessorarem per fer-te la instal·lació més rendible, a mida i sense preocupacions.

Desplaçat dalt de tot
Gràcies per contactar
En breu ens posarem en contacte
per atendre la vostra sol·licitud
× WhatsApp