L’autoconsum a les segones residències. Què cal tenir en compte?

Tot i que durant l’any passem menys temps a la segona residència és de vital importància tenir en compte diferents factors a l’hora d’instal·lar plaques solars, ja que necessitem que aquestes compleixin dos objectius bàsics: El primer, que cobreixi totes les nostres
necessitats i, el segon que no ens generi problemes tant a l’hora de consumir energia com en el seu manteniment.

De la mateixa manera que busquem que aquestes característiques es compleixin al nostre habitatge i amb els nostres hàbits, és igual d’important que ho fem amb la nostra segona residència, tenint en compte que les diferències poden ser molt importants. La principal és que, a diferència de l’habitatge habitual, l’estada en aquestes residències és molt més curta i concentrada molt sovint en una època de l’any, estiu generalment, o bé determinats dies, com ara els caps de setmana.

Però aquestes no són les úniques diferències que hem de tenir en compte, sinó també la grandària o la ubicació, ja que poden estar en zones que estiguin més exposades, com ara a la costa o bé a la muntanya, i això fa que tinguin un caràcter especial. Tots aquests factors són els que has de tenir en compte a l’hora de fer la instal·lació de les plaques solars i de triar una instal·lació que s’adapti a les teves necessitats.

Quins beneficis puc obtenir amb la instal·lació de plaques solars a la meva segona residència?

Si encara estàs pensant a instal·lar plaques solars a la teva segona residència, et comentem tots els beneficis que pots aconseguir si et passes a l’energia fotovoltaica:

  1. Les despeses d’instal·lació s’amortitzen ràpidament, ja que la mitjana de durada de la instal·lació és d’aproximadament 25 anys i per tant, la inversió realitzada es recupera en un temps relativament curt.
  2. Es redueix el pagament d’impostos. En molts llocs es fomenta l’ús de l’energia renovable d’autoconsum disminuint el pagament d’alguns impostos com el pagament d’impost en l’IRPF i a l’IBI.
  3. Pots vendre els excedents d’energia. En aquest cas, quan instal·les els panells solars combinats amb l’energia convencional, els excedents no consumits els pots utilitzar per a pagar la factura de la llum.
  4. No es generen emissions contaminants, ja que amb aquest tipus d’energia no es produeixen emissions de CO₂, amb el que contribueixes a reduir l’efecte d’hivernacle.
  5. I per últim són de fàcil instal·lació, ja que no implica la realització de reformes importants en l’habitatge.

Un error molt comú que fem tots és pensar que contractar depèn de quina tarifa per la segona residència pot ser una despesa excessiva i per tant, es tendeix a contractar potències molt més reduïdes. El problema ve quan som a la segona residència i consumim
electricitat i aquesta potència pot ser insuficient i, així, generar talls. Per això, és de vital importància determinar quina potència contractar, que aquesta sigui sempre la necessària, amb un petit marge de seguretat i que garanteixi que tots els aparells
elèctrics estiguin en funcionament.

Un exemple molt clar és la residència a la costa, en aquest cas passem moltes hores del dia a la platja o la piscina, i només som a casa durant la nit. Serà a més en aquestes hores, quan es facin servir electrodomèstics de consum elevat, com ara les rentadores, o els
sistemes de climatització com l’aire condicionat, fent que això multipliqui la nostra despesa. En aquests casos, tenir una tarifa que abarateixi el consum elèctric en el tram horari en el qual siguis a casa es traduirà en un estalvi important.

El manteniment, un factor fonamental

Finalment, un aspecte també molt essencial i que per error cau en l’oblit és el manteniment. Sempre és un gran inconvenient arribar a la segona residència per pocs dies i trobar-te amb problemes, per tant, és necessari fer de manera periòdica un manteniment
de les instal·lacions, ja que aquest ajuda de dues maneres: En primer lloc, posem remei a aquesta avaria de manera ràpida i econòmica. I, en segon lloc, prevenint a futurs errors. Les revisions periòdiques ajuden a detectar els problemes i, així, tenir la instal·lació en perfectes condicions abans de les vacances o el temps de descans.

Ara que ja saps tot el que s’ha de tenir en compte per tenir un bon funcionament de les instal·lacions d’autoconsum a les segones residències, és hora de posar-ho en pràctica! Vine a Green Elèctric i t’assessorarem per fer-te una instal·lació a mida i sense preocupacions.

Desplaçat dalt de tot
Gràcies per contactar
En breu ens posarem en contacte
per atendre la vostra sol·licitud
× WhatsApp