L’autoconsum industrial i tots els seus avantatges

La indústria i altres sectors del món empresarial es plantegen cada vegada més la instal·lació de plaques solars. L’estalvi dels costos energètics, la millora de les condicions legals a Espanya i també la consciència ecològica, són factors que han provocat un major interès per a l’autoconsum industrial.

En aquest article t’expliquem algunes raons per les quals la instal·lació d’un sistema de plaques solars està a l’alça en aquest sector.

Abans d’esmentar aquestes raons, cal destacar que el marc legal espanyol amb el Real Decret 244/2019, de 5 d’abril, en el qual es regulen les condicions administratives, tècniques i econòmiques de l’autoconsum d’energia elèctrica a Espanya, obre noves oportunitats per a les energies renovables en general i particularment a les aplicacions industrials.

Espanya segueix també l’estela de la Unió Europea, que fa anys que està legislant a favor de les energies renovables per tal d’assolir la quota d’implementació de 2030 complint amb L’Acord de París de 2015.

L’energia solar pot aplicar-se a qualsevol mena d’instal·lació industrial, i aquestes són cada cop més comunes pels següents motius:

  1. Estalvi d’energia i augment d’eficiència energètica: és evident que aquest impacte pot variar segons l’activitat, sector i processos industrials que es desenvolupin a cada instal·lació. Així i tot, en qualsevol cas, suposa un estalvi a la factura energètica i no hi ha dubtes en que la inversió realitzada tindrà una repercussió directa en el cost energètic de la indústria.
  2. Aprofitament de l’espai i fàcil instal·lació a les cobertes. La majoria de les indústries compten amb grans superfícies desaprofitades, principalment cobertes, però també altres superfícies sense ús, que es poden convertir en el lloc ideal per instal·lar de forma eficaç els mòduls solars. Això permet no haver de fer grans obres ni instal·lacions, ja que l’espai ja està disponible.
  3. Aprofitament i versatilitat d’aplicacions: Encara que no sol ser possible obtenir un 100% de l’energia a través d’una instal·lació fotovoltaica, cal destacar que és especialment rendible per aquelles empreses en les quals els seus processos industrials consumeixen quantitats importants d’energia en horari diürn. A més, els costos dels equips d’aquest tipus d’instal·lació han baixat de forma exponencial en els últims anys.
  4. Menor cost de producció, major competitivitat: la reducció de costos energètics implica la reducció de costos de producció, i això es tradueix en un augment de la competitivitat i generació de recursos financers aplicables segons els criteris de cada empresa (majors marges, preus més competitius, capacitat d’inversió a R+D…)
  5. Compromís amb la sostenibilitat: La instal·lació de plaques solars redueix directament les emissions de gasos contaminants. Així doncs es contribueixi a frenar el canvi climàtic en substituir combustibles fòssils com el carbó o els derivats del petroli, per energia neta.
  6. Millora d’imatge: Apostar per l’eficiència, la innovació i les energies renovables augmenta la responsabilitat social corporativa i millora la imatge de marca de forma considerable afegint valor diferencial i que pot ajudar a situar-se en una posició estratègica envers la competència.

Aquestes i moltes altres raons són les que provoquen que cada vegada més empreses del sector industrial es replantegi el seu model energètic.

Vols saber si la teva empresa també es pot beneficiar dels múltiples avantatges de l’autogeneració d’energia solar? A Green Elèctric t’ajudem a passar-te a l’autoconsum de forma fàcil i eficient.

Desplaçat dalt de tot
Gràcies per contactar
En breu ens posarem en contacte
per atendre la vostra sol·licitud
× WhatsApp