Les comunitats solars, una oportunitat per estalviar i beneficiar el planeta

Les dades dels últims anys posen de manifest una realitat innegable: les energies renovables estan guanyant terreny, i una opció cada vegada més popular és l’energia solar. 

Amb els avançaments tecnològics i les polítiques favorables, les plaques solars s’han convertit en una solució atractiva per a la generació d’energia neta i renovable i per la reducció de la dependència de fonts energètiques convencionals. Una opció que ha emergit en els últims anys són les comunitats solars, especialment interessants en blocs d’edificis. 

En aquest article explorarem els beneficis i les característiques de les comunitats solars, destacant les oportunitats d’estalvi individual, així com les ajudes econòmiques i subvencions disponibles per a la seva instal·lació en blocs comunitaris.

Estalvi individual amb plaques solars en els blocs d’edificis

Les comunitats solars ofereixen als propietaris d’habitatges en blocs d’edificis l’oportunitat d’estalviar de forma individual mitjançant la instal·lació de plaques solars a les teulades. Aquestes plaques solars generen energia neta que pot ser utilitzada directament pels veïns, reduint així la dependència de la xarxa convencional i els costos associats a aquesta.

A les comunitats de veïns amb plaques al teulat existeixen dues opcions: que la nova instal·lació serveixi pel consum elèctric de les zones comunes, o per l’autoconsum privat de cada veí. En tot cas, cada propietari pot beneficiar-se de l’estalvi energètic i econòmic, ja que la producció d’electricitat solar pot compensar part de la despesa energètica relacionada amb el seu habitatge. 

 

Ajudes econòmiques i subvencions per a comunitats solars en blocs comunitaris

Un altre avantatge de les comunitats solars és l’existència d’ajudes econòmiques i subvencions disponibles per facilitar la instal·lació d’aquest tipus de plaques solars en blocs comunitaris. Existeixen programes de suport que ofereixen incentius financers i subvencions per fomentar la implementació de sistemes solars.

Uns exemples concrets podrien ser els fons Next Generation, que ajuden a subvencionar aquestes instal·lacions; les ajudes que els ajuntaments locals ofereixen sobre l’IBI i l’ICIO, que oscil·len entre el 50 i el 95%; o la possibilitat de deduir l’IRPF anual entre un 20 i un 60%. 

Aquests incentius poden contribuir significativament a reduir els costos inicials d’instal·lació i fer que la inversió en plaques solars sigui encara més atractiva per als propietaris d’habitatges en comunitats.


Sostenibilitat i impacte ambiental positiu


A més dels beneficis econòmics, les comunitats solars promouen la sostenibilitat i tenen un impacte ambiental positiu. L’ús d’energia solar ajuda a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i la petjada de carboni, contribuint a lluitar contra el canvi climàtic. Amb la instal·lació de plaques solars en els blocs d’edificis, les comunitats poden ser més autònomes energèticament i ser un exemple de sostenibilitat per a la resta de la comunitat.

Mitjançant la instal·lació de plaques solars a les teulades dels edificis convertiràs la teva comunitat en una comunitat solar i tindràs la possibilitat d’estalviar energia, reduir costos de la factura mensual i no contribuir a l’impacte negatiu que l’ésser humà deixa al medi ambient. 

Si vols aprofundir en les oportunitats de les comunitats solars per al teu bloc d’edificis, no dubtis a contactar amb Green Elèctric. Un equip d’experts estudiarà les característiques del teu bloc i t’oferirà les millors solucions per a tu i per als teus veïns. Contacta amb nosaltres i impulsa un futur més sostenible mentre estalvies energia!

2 respostes a “Les comunitats solars, una oportunitat per estalviar i beneficiar el planeta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot
Gràcies per contactar
En breu ens posarem en contacte
per atendre la vostra sol·licitud
× WhatsApp