Consells per reduir les teves factures a l’hivern

Tots sabem que durant els mesos d’hivern la nostra factura de la llum augmenta considerablement. L’arribada del fred i les baixes temperatures ens obliga a passar més hores a casa, de manera que fem un major ús dels electrodomèstics i aparells electrònics, i mantenim la calefacció encesa durant més hores.

A l’article anterior, també explicàvem com el teletreball ha contribuït a aquest augment de l’energia a la nostra llar. 

És evident doncs, que en aquesta època de l’any cal ser conscients d’aquest alt consum d’energia i conèixer de quina manera podem reduir aquests costos.

La calefacció, la principal culpable.

El consum total d’energia que es realitza a la nostra llar durant l’hivern correspon en un 50% a la calefacció. En segona posició (20%) apareixen els electrodomèstics, però queda clar que la calefacció, situada en primer lloc, presenta un major marge de reducció de consum.

El tipus d’instal·lació de calefacció i els hàbits de consum són molt importants per entendre de quina manera podem o no reduir els costos mensuals dedicats a l’escalfament de la nostra llar.

Pel que fa al tipus de calefacció, sabem que existeixen diverses fonts d’energia que poden fer funcionar la nostra instal·lació. Doncs bé, l’electricitat és l’energia més utilitzada: fins a un 46% de la població fa servir aquesta font i, per contra, és la que presenta un major cost per kWh tèrmic.

El Gasoil es una altra de les fonts recurrents, però el principal problema que té és que el seu preu fluctua molt. Actualment és una font molt escassa i això pot fer augmentar el seu cost durant la vida útil de la instal·lació i pràcticament situar-se als voltants del preu de l’electricitat.

El Gas i els Pellets són una altra alternativa que presenten costos similars. Tot i així, el gas, a diferència dels pellets, té uns costos fixes mensuals independentment del consum realitzat.

Quina és doncs la millor alternativa com a font d’energia per a la calefacció? Sens dubte qualsevol de les energies renovables cumpliria amb unes millors condicions que la resta de fonts que hem vist fins ara. L’energia solar és una d’elles.

La instal·lació de plaques solars representa una solució eficient, amb un consum mínim i que a més a més no emet contaminants. Si estàs pensant en incloure plaques solars a la teva llar o vols informar-te de tots els seus avantatges, contacta’ns sense cap compromís i t’ho expliquem.

A banda del sistema de calefacció, un altre dels aspectes que poden influenciar en l’estalvi d’energia són els hàbits en el seu ús.

La majoria dels equips de calefacció són programables, de manera que podem configurar la temperatura de forma automàtica segons la franja horària. 

Que faig mentre estic a casa? I quan no hi soc o estic dormint he d’apagar la calefacció? Aquests són alguns dels principals dubtes que sorgeixen i que poden suposar un sobrecost de fins al 15% a la nostra factura, fent evident que els nostres hàbits diaris poden influenciar a l’estalvi d’energia.

Mentre estem a casa, es recomana programar la temperatura a 20º-21º i en el moment que es comença a fer fosc si abaixem les persianes i correm les cortines podem ajudar a mantenir l’escalfor a la nostra llar.

Durant la nit, depenent de l’aïllament de l’habitatge tenim dues opcions: Si comptem amb un bon aïllament, el millor és programar la calefacció just abans d’aixecar-nos. Si per contra, l’aÏllament no és bo i perdem calor durant la nit, el millor que podem fer és deixar encesa la calefacció a 17º.

Fins aquí podem veure quin és el paper de la calefacció a la nostra factura i com pot variar segons la font d’energia que utilitzem i els hàbits de consum que en fem.

Consells per reduir encara més la nostra factura a l’hivern

Com hem comentat anteriorment, la calefacció representa fins a un 50% del cost de les nostres factures però també hi ha altres aspectes i hàbits diaris que poden influir. A continuació et deixem alguns consells pràctics per estalviar energia durant l’hivern.

  1. Comprova que no hi hagi fugues ni corrents d’aire a les portes i finestres de la teva llar. Comptar amb un bon aïllament és el primer pas per mantenir l’escalfor i reduir costos innecessaris.
  2. Revisa el sistema de calefacció: independentment de la font d’energia que utilitzem, és vital garantir un funcionament eficient del teu equip de calefacció. Si aquest té molts anys, renovar-lo et pot suposar estalvis molt significatius.
  3. Gradua el teu termòstat perquè estigui a 20º i abriga’t quan estiguis a casa. Cada grau de més suposa un 7% més de consum.
  4. Utilitza bombetes de baix consum i substitueix les làmpades incandescents per làmpades fluorescents compactes.
  5. Aprofita al màxim la llum natural i no deixis interruptors oberts si no és necessari. La llum del sol també pot substituir l’ús d’alguns electrodomèstics com l’assecadora.
  6. Descongela el congelador de forma regular. Les plaques de gel que s’acumulen poden augmentar fins a un 20% el consum elèctric. Assegura’t també que la porta tanca correctament.
  7. No deixis aparells elèctrics encesos si no els estàs utilitzant. Tampoc els deixis en repòs o en mode de baix consum ja que l’aparell segueix connectat al circuit d’alimentació elèctrica i això vol dir que segueix consumint energia encara que no s’estigui utilitzant.
  8. L’ús eficient de l’aigua també permet estalviar energia: evita bullir més aigua de la necessària i fes-ho preferentment en una olla a pressió o amb olles tapades per aconseguir que bulli més ràpidament. Prioritza la dutxa ràpida a una banyera i utilitza la rentadora en càrrega completa i amb el programa més curt possible per un rentat apropiat.

L’augment de les factures en aquesta època de l’any ens ha de fer reflexionar sobre si estem fent un ús eficient de l’energia, si realment fem tot el possible per disminuir costos, i de començar a conèixer tots els avantatges de les fonts d’energia renovable. A Green Elèctric t’ho expliquem, perquè l’autoconsum és el futur per a tu i el nostre planeta.

Desplaçat dalt de tot
Gràcies per contactar
En breu ens posarem en contacte
per atendre la vostra sol·licitud
× WhatsApp