Com funciona un kit fototèrmic d’aigua calenta?

Els kits fototèrmics aprofiten l’energia solar fotovoltaica per proporcionar aigua calenta sanitària de forma eficient. Al tractar-se d’una energia renovable, els costos energètics es redueixen mentre contribueix a una millor preservació del medi ambient.

Mentre el preu de l’electricitat i de les companyies elèctriques augmenta, l’energia solar guanya cada vegada més importància entre els seus consumidors. Cada vegada són més els qui se sumen a aquesta alternativa i un dels principals motius ha estat el seu descens de costos, fet que alhora la fa més rentable.

El funcionament d’aquests kits és bastant senzill. Es tracta de transformar la radiació solar en energia elèctrica a través dels panells. Aquesta energia elèctrica genera un corrent continu que a la vegada alimenta la resistencia del termo escalfant l’aigua del seu dipòsit.

Amb aquest tipus d’instal·lació ens estalviem els costos d’un sistema de bateries, ja que en aquest cas el calentador funciona com a tal emmagatzemant l’energia en forma de calor.

També hi ha l’opció d’instal·lar un sistema termo elèctric híbrid en els casos que ja existeixi una instal·lació fotovoltaica sense emmagatzematge per tal d’evitar perdre els excedents d’energia. Electricitat i Aigua Calenta Sanitària de forma econòmica i ecològica, tot en un.

Quins altres avantatges presenta aquest sistema:

  • Reducció de la factura elèctrica
  • Independència elèctrica, de manera que es poden evitar futures pujades de factures procedents de l’energia de la xarxa convencional
  • Millora la qualificació energètica del teu immoble i conseqüentment el seu valor
  • Es tracta d’una font energètica neta i respectuosa amb el medi ambient
  • Fàcil instal·lació i manteniment

Hi ha una sèrie d’aspectes, però, que cal tenir en compte: és necessari escollir bé el volum de la cuba i fer una prèvia valoració del seu consum elèctric per tal que la instal·lació sigui rentable.En funció dels dies o períodes que passem a l’habitatge, el nombre d’ocupants i el tipus de residència haurem de valorar si el termo elèctric és una bona opció. En aquests casos el millor és comptar amb un assessorament professional per dur a terme una elecció adequada i a Green Elèctric ho farem sense cap compromís. Contacta’ns!

Desplaçat dalt de tot
Gràcies per contactar
En breu ens posarem en contacte
per atendre la vostra sol·licitud
× WhatsApp