Quantes plaques solars necessito a la meva llar?

Cada vegada hi ha més persones que es plantegen instal·lar un sistema solar fotovoltaic a casa seva. L’eficiència energètica, l’estalvi i la consciència mediambiental, són algunes de les raons que han fet augmentar l’interès per les energies renovables. Els preus cada vegada més competitius i la pujada dels costos de les companyies elèctriques, també han influït a l’hora de plantejar-se aquesta alternativa.

Sempre hem dit que és indispensable anar acompanyat per professionals del sector i per això, a Green Elèctric, t’oferim l’assessorament i ajuda que necessites per indicar-te com ha de ser l’estructura de la teva instal·lació i el nombre de plaques solars que necessites.

En primer lloc, has de tenir en compte que la millor zona per col·locar les plaques solars és aquella amb major exposició de llum solar. Per això les teulades, siguin planes o inclinades, són una bona opció, sempre que no estiguin orientades al nord. Per tal que els mòduls captin la llum solar correctament, el millor és orientar-los al sud i amb una inclinació entorn dels 30°.

Si la teulada no és adequada, sempre hi ha l’alternativa de realitzar la instal·lació sobre el terreny, però en aquest article ens centrarem en les instal·lacions sobre teulada, que sempre són l’opció més senzilla i econòmica.

Factors que influeixen a la vostra instal·lació

Per saber quines característiques ha de tenir el sistema fotovoltaic que volem instal·lar, podem investigar i informar-nos, però és imprescindible contractar a un professional perquè ens faci un estudi complet.

En qualsevol cas, hem de tenir en compte tres aspectes fonamentals per calcular la quantitat de plaques solars que haurem d’instal·lar.

  • Potència contractada: És fonamental conèixer quina potència tenim contractada amb la companyia elèctrica. Això ens ajudarà a saber quants quilowatts (kW) podem connectar de forma simultània a la nostra llar.
  • Quantitat d’energia consumida: És important saber el consum mitjà mensual i saber quin és el consum diari mig per dissenyar una instal·lació fotovoltaica que respongui a les diferents demandes energètiques al llarg de l’any. En aquest sentit poden afectar aspectes com la tipologia de l’habitatge, el nombre d’usuaris i els hàbits, així com el clima de la zona on ens trobem.
  • Ubicació de la llar i hores de radiació solar: En funció de la situació de l’habitatge, els panells solars rebran més o menys radiació solar. L’estat espanyol i Catalunya, per exemple, compten amb una de les majors radiacions solars d’Europa.

A banda d’aquests aspectes, també s’ha de tenir en compte que existeixen diferents tipus de mòduls solars fotovoltaics, amb major o menor potencia que influeixen en el nombre necessari de panells.

Amb totes aquestes dades podem calcular el nombre de panells necessaris aproximats, i tot i que està molt bé fer una investigació i estudi previ del cost i les plaques solars que podries necessitar a la teva instal·lació, t’animem a contactar amb nosaltres directament per tal de poder donar-te la informació que necessites de forma més eficient, recorda que amb una factura de la llum en fem prou per calcular el teu pressupost a mida. 

A més a més et recordem que a la nostra pàgina web, a l’apartat de pressupost online, també podràs calcular quin és el cost d’instal·lar plaques solars a la teva llar.

Desplaçat dalt de tot
Gràcies per contactar
En breu ens posarem en contacte
per atendre la vostra sol·licitud
× WhatsApp